Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Z Grami I Kompem

michu960

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo mam taki problem np podam na przykładowej gierce Icy Tower

Podam mój sprzęt

AMD aThlon 64 X2 Dual

Core Processor 4400+

2.31 GHz . 2 GB ramu

i ta gra mi się zacina jak albo przyśpiesza Np w Gta Sa mam skoki prędkości raz wolniej raz szybciej

Albo inne gry mi przyśpieszają takie jak MineCraft .

Czy jest jakiś sposób żeby temu zaradzić ??

Opublikowano

Możliwe ze za dobrego masz kOmpa ;) Mi naprzykład nie pójdzie fifa 2002..bo tnie jak ... :P tak btw co ty widzisz w IcyTower na nk pograj xD

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

Oczyść dysk programem CCleaner

http://www.dobreprogramy.pl/CCleaner,Program,Windows,13061.html

Jak to nie pomoże to zainstaluj najnowszego DirectX.

umarł Mizzer, niech żyje Mizzer...

Opublikowano

OK przeczyściłem CCLeaner ale też dalej to samo

A może jest jakiś sposób żeby ograniczyć FPS ??

Opublikowano

1. Zainstaluj najnowszew sterwniki.

2. Wgraj najnowszego Direxa 9.0 bo jest najlepszy

3. Jeżeli nic niepomaga polecam zrobić format całego kompa.

ywug.jpg

Smacznego

Gość lukasz22126
Opublikowano

mam dokładnie taki sam problem..Może to wina procesora? no ja też mam taki sam procesor a jakoś na innych prockach się tak nie dzieje, hmm ja próbowałem wszystkiego na kompie, już zrób tego formata i powiedz czy zadziałało :), Jeśli nie to może wina procka.

Opublikowano

Formacik nie pomógł ale jak by można było zrobić taką aplikacje która ogranicza FPS by było lepiej :P

Gość lukasz22126
Opublikowano

jak to ogranicza weź jakąś gierke lepszą tylu medal of honor 2010 i sprawdz fps chyba ze masz za slabego kompa to cos slabszego ;) ale w kazdym badz razie podaj fps ale nie sądzę żeby to była wina fps. Edit@ podaj karte grafiki ;) to jest kluczowe moge ci podac na jakiej gierce spróbujesz.

Opublikowano

Zainstaluj frapsa, i zobacz fps/s. Przeinstaluj wszystkie sterowniki do najnowszych wersji (łącznie z DirectX). Przeczyść kompa CCleaner i zapodaj logi z ComboFixa lub HijackThis. Oczywiście przeskanuj kompa swoim antywirusem.

umarł Mizzer, niech żyje Mizzer...

Opublikowano

ok sprawdziłem Fraps pokazywał mi na MineCraft 280 FPS w innych grach takich jak Prototype normalnie i też w Gothic 3 sprawdzałem to było 110-130

i jeszcze w Gothic 3 było jak by to napisać :P dzień noc dzień pada deszcz itp w 1 sekunde się wszystko zmienia :P

@Edit jak włączam komputer i np gram w MineCraft to nie ma takich odrazu FPS tylko po 1h albo po 30 minutach

Opublikowano

jak to ogranicza weź jakąś gierke lepszą tylu medal of honor 2010 i sprawdz fps chyba ze masz za slabego kompa to cos slabszego ;) ale w kazdym badz razie podaj fps ale nie sądzę żeby to była wina fps. Edit@ podaj karte grafiki ;) to jest kluczowe moge ci podac na jakiej gierce spróbujesz.

Moja karta graficzna to Navidia GeForce (nie wiem czy dobrze pisze :P) 9500 Gt 512 MB

Gość lukasz22126
Opublikowano

najnowszy medal of honor 2010 spróbuj ;) albo need for speed undercover/most wanted zobacz czy tak samo chodzą jeśli tak to pomyślimy jeszcze.

Opublikowano

ściągłem F1 2010 troche chyba podobne wymagania nie wiem :P

i zacina sie przy ładowaniu są takie lagi potem już jest ok ale FPS jak gram jadę na torze jest 60-50 fps około :P

Gość lukasz22126
Opublikowano

a nadal jeździsz jak pijak? tzn zwalnia i znowu jedzie szybko i tak w kółko?? edit@ oczyść kompa SpyBotem może przejdzie :)

Opublikowano

Nie tu są normalne FPS ale w innych grach już nie nic sie nie przycina ITP

@Dzisiaj GTa Sa Zainstalowałem i zobaczyłem jak chodzi i były Skoki prędkość ale jak zresetowałem komputer to już wszystko było ok ale po 30 minutach znowu tak samo

Opublikowano

@refresh

słyszałem coś że jest jakieś AMD Dual core fix? czy to prawda ? to chyba w czymś pomoże ale nie mogę tego znaleść :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...